Съд в Киев остави в сила по-леката мярка за неотклонение срещу експрезидента Петро Порошенко

  • 11 февруари 2022 20:10

  • 801
  • 0
Съд в Киев остави в сила по-леката мярка за неотклонение срещу експрезидента Петро Порошенко
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Апелативен съд в Киев остави днес в сила ограничителната мярка "лично задължение" спрямо бившия президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, предаде ТАСС.

Така решението на долна инстанция от 19 януари остана без промяна, въпреки че прокуратурата настояваше за неговото задържане под стража или освобождаване под гаранция от един милиард гривни (35,7. млн. долара).

Мярката за неотклонение "лично задължение" изисква от лицето да предаде своя паспорт, да се явява незабавно при повикване от съда или следствието и няма право да напуска Киев и областта без разрешение. Адвокатите на бившия президент, който е депутат от Върховната рада, неуспешно настояваха днес съдът да отмени всички ограничителни мерки спрямо върху клиента им.

Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември е обвиняем по дело за доставка на въглища от Донбаския регион през 2014-2015 г. Делото е по текстове от наказателния кодекс на Украйна за финансиране на тероризъм, държавна измяна и създаване на терористична организация.

Ако бъде признат за виновен, Порошенко може да получи присъда до 15 затвор. Обвиняеми по същото дело са още три лица, отбелязва БТА.

Прокуратурата поиска задържане под стража за Порошенко или пускане под баснословна гаранция

Последвайте канала на

Константин Тодоров
801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини