Кремъл: След визитата на Макрон в Киев има позитивни сигнали

  • 09 февруари 2022 15:10

  • 628
  • 1
Кремъл: След визитата на Макрон в Киев има позитивни сигнали
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Кремъл заяви днес, че след визитата на френския президент Еманюел Макрон в Украйна има позитивни сигнали за решаването на конфликта между Киев и проруските сепаратисти в Източна Украйна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

"Има позитивни сигнали във връзка с решението на Украйна да действа само на основата на Минските споразумения, това е нещо положително", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Не чухме обаче президентът (на Украйна Володимир) Зеленски да казва, че е готов да действа бързо по този въпрос", изтъкна Песков във връзка с изявления на Зеленски, който се срещна вчера с Макрон. Ден по-рано френският лидер бе на посещение в Русия, където се срещна с президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

Москва обвинява Киев, че отказва да прилага постигнатите през 2015 г. Мински споразумения, с които се цели слагането на край на конфликта в Донбас, който по данни на ООН е отнел живота на над 13 хиляди души.

Според Путин някои идеи на Макрон може да позволят напредък

Последвайте канала на

Константин Тодоров
628 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Русия

2022.02.09 | 15:56

1
Икономически е много зле,а трябва да храни и издържа няколко анклава в Грузия,Молдова и Украйна.С това си посещение Макрон дава възможност на Путин и неговата групировка да се оттеглят от там без това да е позорно

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини