Украинският посланик у нас: Не изключвам война с Русия

  • 06 февруари 2022 18:06

  • 2233
  • 5
Украинският посланик у нас: Не изключвам война с Русия
© Кадър: БТВ

Не изключвам война с Русия. Това заяви в предаването „120 минути“ по БТВ украинският посланик у нас Виталий Москаленко. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13563

По думите му в момента ситуацията в Украйна е изключително сложна, тъжна и тревожна. Той припомни, че през февруари се навършват осем години окупацията на Крим от Руската федерация. 

„Конфликтът между Русия и Украйна е война, която продължава досега. Сегашната ситуация е възможно да прерасне към реални военни действия и да нахлуят руски войски на територията на Украйна“, допълни Москаленко. 

Заснеха струпване на военни сили в Беларус до границата с Украйна

Дипломат номер едно на Киев посочи, че само руският президент Владимир Путин знае дали ще има подобна инвазия. Според него Москва цели реванш за загубата си в Студената война. 

„Много от европейските страни зависят от руската газ, включително и България. Газовият елемент Русия го използва като елемент на изнудване, на рушвет и оръжие, с помощта на което тя иска да постигне определени политически цели“, уточни той.  

Посланикът обясни, че Украйна в момента е подготвена за реални военни действия с източния си съсед, както и очаква ответна реакция от Запада при нахлуване на руски военни части. 

„Украйна беше принудена да се подготви за война и е готова за такава. Получаваме сериозна помощ от страна на ЕС, САЩ – и във финансово отношение, и във военно-техническо отношение“, допълни посланикът. 

Москаленко разказа, че известният боксьор Владимир Кличко се е записал в Народното опълчение. Дипломатът не изключи конфликтът да се разреши и по дипломатически път. Посланикът обясни, че Украйна иска да се присъедини към НАТО. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2233 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.02.07 | 11:49

5
Един голям истински ГОЛЯМ руски генерал уважаван от руските военни генерали който е начело на руската офицерска гилдия вече се обяви против инвазията в Украйна и поиска оставката на диктатора Путин! Този генерал е умен, и знае какво ще стане ако рускенефа обяви война на НАТОвска държава :)
цар БОРИС I Покръстител

2022.02.06 | 21:10

4
изпит мозък. за какво си им на руснаците? един хрантутник по-малко. само глупости в главата на тоя. засрами се. човек на години си. колко кинти направи от празни приказки?
Даа

2022.02.06 | 18:48

3
Само си помислете, че краварите могат да ни спретнат същото със Северна Македония. В ролята на Полша се явява Сърбия, само дето не е в нато.
Даа

2022.02.06 | 18:48

2
Само си помислете, че краварите могат да ни спретнат същото със Северна Македония. В ролята на Полша се явява Сърбия, само дето не е в нато.

2022.02.06 | 18:31

1
Русия никога няма да нападне Украйна,но не я предизвикваите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини