Кремъл: За съжаление, САЩ продължават да повишават напрежението в Европа

  • 03 февруари 2022 13:10

  • 672
  • 1
Кремъл: За съжаление, САЩ продължават да повишават напрежението в Европа
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"За съжаление, САЩ продължават да повишават напрежението в Европа", това каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде газета.ру.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13528

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин коментира вчерашното решение на американския държавен глава и върховен главнокомандващ Джо Байдън за изпращането на още 2000 военни в Европа.

Войски на САЩ ще бъдат разположени скоро в Източна Европа

"Ние постоянно призоваваме нашите партньори от САЩ да прекратят с думите и действията си да покачват напрежението в Европа. За съжаление, не виждаме резултат. В този конкретен случай не става дума само за провокационни заявления за това, че идва война – става дума и за открити провокационни действия – разполагане на войници и офицери край границите на нашата държава", посочи още Песков.

Прессекретарят на Кремъл добави: Ние много внимателно следим ситуацията и ще предприемем необходимите мерки за опазването на териториалната цялост на нашата страна.

В същото време Песков обаче не даде конкретен отговор какви ще бъдат мерките на Москва. "Всичко ще зависи от развоя на събитията", каза той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
672 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.03 | 13:33

1
Русия: ние провеждаме мирни военни маневри в чужди държаяи. Преди няколко години окупирахме чужда територия, а американците само говорит и следователно те са виновниците.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини