Киев призова Запада да прояви твърдост в преговорите с Русия

  • 30 януари 2022 06:49

  • 1195
  • 3
Киев призова Запада да прояви твърдост в преговорите с Русия
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Украинските власти призоваха Запада да покаже бдителност и твърдост в преговорите с Русия, която е обвинявана, че струпва войски на границата като подготовка за нашествие, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14691

Москва отрича да има такива намерения, но иска гаранции за сигурността си, включително да се изключи възможността за приемане на Украйна в НАТО. Тази седмица САЩ отхвърлиха искането в писмен отговор, но възможността за дипломатическо решение остава открита.

В телефонен разговор с френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан в събота украинският му колега Дмитро Кулеба подчерта "необходимостта от бдителност и твърдост в контактите с Русия", се казва в изявление на неговото министерство. Освен това Кулеба е поискал да се работи за политическо и дипломатическо решение на свързаната с неговата страна криза между Русия и Запада.

Украински военни разучаваха как се борави с оръжие, доставено от Великобритания

Според Киев двамата министри са акцентирали върху значението на "въздържането от мерки, които може да подхранят тревога" в украинското общество и да изложат на риск финансовата стабилност на страната, която е една от най-бедните в Европа.

Освен това Кулеба благодарил на Франция, че не евакуира семействата на своите дипломати в Украйна, за разлика от множество други страни, включително САЩ. Киев определи това решение като прибързано, припомня БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1195 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Катана Катана

2022.01.30 | 08:27

3
апък президента артист,е на обратно мнение маи.

2022.01.30 | 08:12

2
"Ако изплашите хората достатъчно, те ще поискат премахване на свободата. Това е пътят към тиранията." – Илон Мъск

2022.01.30 | 08:05

1
Дали се е обадила въобще

Добави коментар

Водещи новини