Володимир Зеленски: Най-големият риск за Украйна е дестабилизацията отвътре

  • 28 януари 2022 19:12

  • 1293
  • 0
Володимир Зеленски: Най-големият риск за Украйна е дестабилизацията отвътре
© Getty (архив)

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога заяви днес, че най-големият риск за страната му е дестабилизацията отвътре, включително под формата на икономическа криза, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5339

НАТО е единственият гарант за сигурността на Украйна в нейното противопоставяне с Русия, изтъкна украинският лидер на пресконференция. Зеленски подчерта, че източноевропейските страни, членуващи в НАТО, също може да бъдат засегнати от кибератаки и други тактики за сплашване от Москва.

Той не изключи по-нататъшна ескалация на напрежението в отношенията с Русия и отправи критики към прекалено голямата, по думите му, паника около състоянието на украинската икономика. "Не казвам, че ескалацията не е възможна, но не се нуждаем от тази паника", каза Зеленски и добави, че именно това е казал вчера по телефона на президента на САЩ Джо Байдън.

Според Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога настоящата ситуация е сериозно предизвикателство за НАТО, защото някои европейски страни си мислят, че не бива да се рискува с приемането на Украйна в Алианса. "Ако избухне обаче пълномащабна война, тя ще бъде по границите на някои държави от НАТО", предупреди Зеленски.

Литва и Германия водят разговори за разполагане на повече войски в Литва

Валери Зайцев
1293 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини