Зеленски е обсъдил с Байдън съвместни действия за деескалация на напрежението с Русия

  • 28 януари 2022 07:21

  • 611
  • 0
Зеленски е обсъдил с Байдън съвместни действия за деескалация на напрежението с Русия
© Getty Images/Guliver (архив)

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога съобщи, че е провел дълъг разговор с президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, на който са били обсъдени съвместни действия по отношение на деескалация на напрежението с Русия, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5391

"Обсъдихме неотдавнашните дипломатически усилия за деескалация и се договорихме за съвместни действия в бъдеще. Благодарих на президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в за продължаващата военна подкрепа. Обсъдени бяха и възможности за финансова помощ за Украйна", написа Зеленски в Туитър.

Началникът на Национална гвардия на Украйна подаде оставка след убийството в град Днипро

Украинският външен министър Дмитро Кулеба пък съобщи, че е разговарял с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел за възпиране на Русия да предприеме по-агресивни действия спрямо Украйна и Европа, съобщи още Ройтерс.

Украйна и съюзниците й са обезпокоени от струпването от Русия на войски край украинската граница през последните седмици, въпреки че Москва твърди, че няма планове да нападне съседката си. 

Радина Лазарова
611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини