Дмитрий Песков: Американският отговор на руските предложения не дава поводи за оптимизъм

  • 27 януари 2022 14:43

  • 1127
  • 2
Дмитрий Песков: Американският отговор на руските предложения не дава поводи за оптимизъм
© gettyimages

Американският отговор за руските предложения за взаимни гаранции за сигурност не дава поводи за оптимизъм. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5605

В документа няма положителна реакция на главния въпрос, допълни министърът на външните работи Сергей Лавров.

Кремъл отговори на Байдън за санкциите срещу Путин

"Американският отговор е предаден на президента Владимир Путин, рано е за заключения, необходимо е време за анализиране на документа", заяви Дмитрий Песков и допълни:"Не може да се каже, че нашите съображения са били отчетени или че е била демонстрирана готовност да бъдат отчетени нашите притеснения", предаде БНР.

Министърът на външните работи Сергей Лавров каза от своя страна, че реакцията на Съединените щати предполага започването на сериозен разговор, но само по второстепенните въпроси:

"Ще напомня, че главният въпрос е нашата ясна позиция, че е недопустимо по-нататъшното разширяване на НАТО на изток и разполагането на ударни оръжия, които могат да застрашават територията на Руската федерация", призова Лавров.

Американският отговор за руските предложения за взаимни гаранции за сигурност беше предаден в сряда от посланика на Съединените щати в Москва Джон Съливан на заместник-министъра на външните работи на Русия Александър Грушко.

Мая Йорданова
1127 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Г

2022.01.27 | 23:12

1
Ти какво разбираш бе тъпак

2022.01.29 | 10:16

2
АМИ ТИ БЕ КУУУУРВОЧ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини