Украйна: Русия все още не е разположила достатъчно войски за пълномащабна атака

  • 26 януари 2022 15:21

  • 1642
  • 0
Украйна: Русия все още не е разположила достатъчно войски за пълномащабна атака
© gettyimages

Украинският външен министър Дмитро Кулеба каза днес, че броят на руските войски, струпани на украинската граница, все още е "недостатъчен", за да започне пълномащабна атака срещу страната му, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13116

Броят им "е значителен и представлява заплаха за Украйна", но "към момента, този брой е недостатъчен за пълномащабна офанзива срещу Украйна по цялото протежение на украинската граница", каза Кулеба на онлайн пресконференция.

Русия започна военни учения в Черно море

"Това не означава, че няма да могат да го увеличат до достатъчно ниво за определен период от време", предупреди министърът.

Според Киев Москва вече реализира сценарий за "дестабилизиране" на Украйна, като "сее паника, оказва натиск върху украинската финансова система и извършва кибератаки срещу Украйна", каза още Кулеба.

Руският президент Владимир "Путин би бил щастлив, ако този план се окаже успешен и не му се налага да прибягва до военна сила", каза украинският министър.

Русия разположи десетки хиляди войници по границите на Украйна през последните месеци и увеличи броя на военните учения, което породи опасения от инвазия. Москва да отрича да има подобни планове и настоява за писмени гаранции за своята сигурност, включително обещание, че Украйна няма да се присъедини към НАТО.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1642 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини