Лавров: Русия ще предприеме мерки, ако не получи отговор на исканията си към Запада

  • 26 януари 2022 14:20

  • 7533
  • 3
Лавров: Русия ще предприеме мерки, ако не получи отговор на исканията си към Запада
© gettyimages

Русия ще предприеме необходимите ответни мерки, ако Западът не даде конструктивен отговор на инициативата на Москва по гаранциите за сигурността. Това заяви руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи по време на днешното изслушване на правителството пред парламента.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5395

Ако не последва конструктивен отговор и Западът продължи своя агресивен курс, Москва ще предприеме необходимите ответни мерки, подчерта той.

Кремъл отговори на Байдън за санкциите срещу Путин

„При всички случаи всички следва да имат предвид, че безопасността на Русия и на нейните граждани са безусловен приоритет и тя ще бъде осигурена при всякакви обстоятелства“, каза дипломатът.

Той информира, че САЩ са уверили Русия, че ще представи своите отговори по гаранциите за сигурността тази седмица. Москва няма да позволи на Запада „да заплете“ тази инициатива в безкрайни разговори. Лавров отбеляза, че в зависимост от съдържанието на отговора МВнР заедно с другите компетентни ведомства ще изготви предложение до руския президент за по-нататъшни действия.

„Няма да позволим проектите ни да бъдат обвити в безкрайни дискусии, а тази линия е ясно видима, особено в опитите да се пусне цялата тази тематика през ОССЕ или чрез настойчивите призиви от страна на Европейския съюз да се включи и той в нея“, подчерта министърът.

Той подчерта, че американският държавен секретар Антъни Блинкън на срещата в Женева на 21 януари е уверил руската страна, че Вашингтон ще предаде на Москва „още тази седмица писмени подробни отговори с разяснения на позицията на САЩ“ по конкретните искания на Русия. След края на преговорите между Блинкън и Лавров в Женева Вашингтон заяви, че ще предостави на Москва писмени отговори на направените предложения за гаранциите за сигурността, след което двамата външни министри ще проведат още една среща.

Мая Йорданова
7533 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ftyk

2022.01.26 | 14:32

1
Путлерски боклу.ци, Очилатия педал скоро ще се осира, ама иначе голЕмо лай.но вади!!!
няма как да си русофоб и да не си пед-ал

2022.01.26 | 16:36

3
ненормален соросоиден неграмотник ,бегай в окрайна да се биеш с руснаците

2022.01.26 | 16:26

2
Шибай се , идиоте !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини