Доживотен затвор за педофили в Русия

  • 18 януари 2022 16:02

  • 3115
  • 2
Доживотен затвор за педофили в Русия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Руската Държавна дума днес единодушно прие на трето четене законопроект, предвиждащ доживотен затвор за педофили, вече съдени за насилствени действия по отношение на непълнолетни, както и за извършено за първи път насилие по отношение на двама или повече лица на възраст до 18 години, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Предвиденото в документа максимално наказание ще се налага за повторно извършване на насилствени действия от сексуален характер срещу непълнолетни. Доживотна присъда се предвижда и за лица, които за първи път са подведени под наказателна отговорност за подобно деяние, но жертвите им са две или повече, както и в случаите, когато деянието е съпроводено от друго тежко или особено тежко престъпление.

С измененията на второ четене депутатите уточниха, че доживотна присъда ще се налага за особено тежки престъпления срещу половата неприкосновеност на всички непълнолетни, а не само срещу лица, ненавършили 14 години, както е сега.

Съдът вече има възможност завинаги да изолира от обществото престъпник педофил, каза Ирина Панкина, първи заместник-председател на парламентарната комисия за държавното строителство и законодателство.

Разбиха педофилска мрежа в Сърбия

Константин Тодоров
3115 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.19 | 09:50

2
Най-после са прибрали Столтенберг.

2022.01.18 | 16:18

1
В Русия може. Тук са в парламента.

Добави коментар

Водещи новини