Генералният прокурор на Украйна е поискал арест за бившия президент Порошенко

  • 25 декември 2021 07:51

  • 3304
  • 11
Генералният прокурор на Украйна е поискал арест за бившия президент Порошенко
© gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Канцеларията на украинския генерален прокурор е поискала от съда да постанови арест за бившия президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември по подозрения в държавна измяна и финансиране на проруските сепаратисти, каза депутатка от политическата фракция на Порошенко в парламента, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

"На Бъдни вечер канцеларията на генералния прокурор потвърди информацията, че генералният прокурор е одобрил искане за арест на Порошенко с възможност за пускане под гаранция, възлизаща на 1 млрд. гривни (37 млн. долара)" написа във Фейсбук депутатката Ирина Герашченко. Канцеларията на генералния прокурор засега не отговаря на запитванията за коментар по темата.

Украйна обвини Порошенко в държавна измяна

В понеделник държавната следствена служба на Украйна заяви, че Порошенко, който е на посещение в Полша, е заподозрян в "улесняване на дейността" на терористични организации чрез предварителен сговор с неназована група хора, включваща някои висши руски служители. На следващия ден Порошенко отхвърли като неприемливо решението на властите да го разследват за държавна измяна. Неговата партия заяви, че обвиненията срещу него са изфабрикувани по поръчение на президента Володимир Зеленски.

Филип Епитропов
3304 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
ВАГИНИР ПУТИ

2021.12.25 | 22:58

10
В ЗАДУНАЙКАТА СЛАЙНЯНИ,А НЕ БЪЛГАРИ СА УСЪРДНО ЛИЖЕЩИТЕ ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ. ОКОКОРЕНИЯ ИДИОТ - ПОРЕДНОТО БАНДИТОПАРТИЗАНСКО ИЗЧАДИЕ В СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....ПРОСИЯ Е 383 000 КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА,А Е ЗАГРАБИЛА И НЕСПИРНО ГРАБИ НАД МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА. РУСКИТЕ ОЛИГО ФРЕНИ СЪЩЕСТВУВАТ ОТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НА КОЛОНИИТЕ,КОИТО БЕЗ МЯРА ОГРАБВА. ГРОМИКО НЕ ВЕДЪЖ Е ЗАЯВЯВАЛ,ЧЕ РУСИЯ В СВОЯТА ИСТОРИЯ НЯМА НИТО ЕДИН МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР,КОЙТО ДА Е СПАЗИЛА И ТОЙ Е ГОРД,ЧЕ ПРОРОСИЯ Е СИЛНА И МОГЛА ДА СИ ГО ПОЗВОЛИВсички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...Всички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...

2021.12.26 | 11:01

11
КУУУУУУУУРВООООООО
Вагинир Пути

2021.12.25 | 16:49

9
Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...

2021.12.25 | 09:52

6
КЪСНО, КЪСНО ПРОРУСКАТА АГЕНТУРА ОБВИНЯВА ПОРОШЕНКО, РАБОТАТА Е ВЕЧЕ СВЪРШЕНА ХАХАХАХА УКРАИНА НЕ Е РУСКА
Вован Владимирович

2021.12.25 | 11:13

8
Коя четвъртинка?

2021.12.25 | 09:51

5
Проруски комедиант Зеленски е следващия Янукович
Летс Го Брандон

2021.12.25 | 11:12

7
зеленскевич наш человек, американский, характер твърд, нордически.

2021.12.25 | 09:51

4
ГЕШЕВ КОГА ЩЕ АРЕСТУВА РАДЕВ?

2021.12.25 | 09:23

3
А при нас кога?
И в Украйна

2021.12.25 | 08:56

2
подгониха жълтите украински седесари.

2021.12.25 | 08:49

1
западните уркаински пионки и те като пyтинските, причакват се един друг по сокаците с платени банди главорези на държавна издръжка.

Добави коментар

Водещи новини