Русия: Не подготвяме военно нахлуване в Украйна

  • 23 декември 2021 09:29

  • 1178
  • 2
Русия: Не подготвяме военно нахлуване в Украйна
© Getty images (архив)

Русия не подготвя военно нахлуване в Украйна, заяви посланикът на Москва в Европейския съюз Владимир Чижов в интервю за германския вестник "Велт", предаде БТА.

Дипломатът каза, че родината му иска да подкрепи рускоезичното население, живеещо в други страни, но добави, че никога не е искала да използва военни средства за тази цел.

"Русия не планира атака срещу никоя страна. Мога да ви уверя, че в момента никакви руски войски не се подготвят за нашествие в Украйна", каза Чижов.

Украински военни провеждат учение с американски оръжия близо до сепаратистки регион

Руският президент Владимир Путин заяви във вторник, че страната му няма да отстъпи от конфликта със САЩ за Украйна и ще бъде принуден да даде твърд отговор, освен ако Западът не се откаже от агресивната си линия.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1178 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вагинир Пути

2021.12.25 | 16:50

2
Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.12.23 | 18:03

1
Само струпвате войска пред границата на Украйна! Никой не ви вярва рускенефски змии, НИКОЙ! НАТО още повече! :)

Добави коментар

Водещи новини