Москва отговори на санкциите на Лондон

  • 17 декември 2021 21:20

  • 4066
  • 4
Москва отговори на санкциите на Лондон
© Getty Images/Guliver

В отговор на обявените през август от Великобритания санкции срещу седем руски граждани, Русия забрани влизането на своя територия на същия брой британски представители, свързани с антируска дейност. Това се казва в разпространено днес изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирано от ТАСС.

"В отговор на неприятелските действия на Лондон и въз основа на принципа за реципрочност взехме решение за въвеждане на персонални санкции по отношение на същия брой британски представители, които са тясно замесени в антируска дейност. Забранява се влизането им на територията на Руската федерация", каза говорителката.

В изявлението се подчертава, че Русия смята необоснования от нищо антируски ход на Лондон за "практическо потвърждение на деструктивния курс в двустранните отношения"."Принудени сме да констатираме, че последователното използване от британските власти на механизма на санкциите блокира предприеманите от руската страна на различни нива опити двустранните отношения да бъдат върнати в конструктивно русло", се посочва в документа.

"Отново призоваваме британското ръководство да се откаже от конфронтационната линия по отношение на страната ни. Всяка неприятелска стъпка ще предизвика адекватен пропорционален отговор", добави Захарова.

На 20 август Великобритания въведе санкции срещу седем служители на Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия, за които се твърди, че са свързани с инцидента с опозиционера Алексей Навални. Това е вече вторият пакет санкции, въведени от Лондон срещу Русия заради инцидента с опозиционера. Миналия октомври британските власти въведоха ограничителни мерки срещу шестима руски представители, включително срещу първия заместник-ръководител на президентската канцелария Сергей Кириенко и директора на ФСС Александър Бортников, отбелязва БТА.

Британският премиер препотвърди подкрепата си за Украйна

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4066 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ВАГИНИР ПУТИ

2021.12.25 | 23:06

4
В ЗАДУНАЙКАТА СЛАЙНЯНИ,А НЕ БЪЛГАРИ СА УСЪРДНО ЛИЖЕЩИТЕ ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ. ОКОКОРЕНИЯ ИДИОТ - ПОРЕДНОТО БАНДИТОПАРТИЗАНСКО ИЗЧАДИЕ В СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....ПРОСИЯ Е 383 000 КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА,А Е ЗАГРАБИЛА И НЕСПИРНО ГРАБИ НАД МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА. РУСКИТЕ ОЛИГО ФРЕНИ СЪЩЕСТВУВАТ ОТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НА КОЛОНИИТЕ,КОИТО БЕЗ МЯРА ОГРАБВА. ГРОМИКО НЕ ВЕДЪЖ Е ЗАЯВЯВАЛ,ЧЕ РУСИЯ В СВОЯТА ИСТОРИЯ НЯМА НИТО ЕДИН МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР,КОЙТО ДА Е СПАЗИЛА И ТОЙ Е ГОРД,ЧЕ ПРОРОСИЯ Е СИЛНА И МОГЛА ДА СИ ГО ПОЗВОЛИВсички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...Всички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...

2021.12.18 | 10:11

3
Не дразнене СИБИРСКАТА МЕЧКА!
Новини.бг - медиен клозет

2021.12.18 | 08:58

2
Полуграмотен шизофреник измисля новините тук. Тая мутренска ку.рва пуска позиви в кутиите на софиянци с цинизми за Радев и новата власт.
Русия е велика,

2021.12.18 | 08:58

1
брититата да го духат.

Добави коментар

Водещи новини