Русия въвежда здравен пропуск

  • 16 декември 2021 20:00

  • 1698
  • 1
Русия въвежда здравен пропуск
© Pixabay

Руската Държавна дума одобри днес на първо четене законодателна поправка, изискваща представянето на здравен пропуск за достъп до определени обществени места, в разгара на епидемията от коронавирус, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Съгласно формулировките на този текст от 1 февруари руснаците ще трябва да представят доказателство за ваксинация, преболедуване от COVID-19 или противопоказание за ваксинация, за да имат достъп до ресторанти, барове, музеи и театри, но не и до търговски обекти за стоки от първа необходимост като супермаркети или аптеки.

Местните власти ще определят точния списък на местата, засегнати от това изискване, което ще остане в сила до 1 юни 2022 г.

Тази поправка предстои да премине още две четения в долната камара на парламента - Държавната дума, след това - гласуване в горната камара - Съвета на федерацията, преди да бъде ратифицирана от президента Владимир Путин. Тези стъпки се смятат за формалност.

Русия е една от най-силно засегнатите от пандемията страни, главно поради ниския процент на ваксинирани срещу COVID-19 на фона на недоверие към ваксините местно производство.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
1698 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.17 | 07:22

1
Е сега и те ще са спасени,спасителния лист-който го има умира леко и щастливо от бацила.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини