Русия призна, че не е разбрала правилно изискванията на СЗО за сертифицирането на "Спутник V"

  • 14 декември 2021 14:35

  • 5300
  • 3
Русия призна, че не е разбрала правилно изискванията на СЗО за сертифицирането на "Спутник V"
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Русия призна днес, че не е разбрала правилно изискванията на Световната здравна организация във връзка със сертифицирането на ваксината срещу ковид "Спутник V", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

"Все още не сме предали информацията, която трябваше да предоставим, защото имахме различно разбиране за това каква информация трябва да предадем и за начина, по който следва да я предадем", каза пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Ние имаме различни норми", изтъкна Песков, като увери, че Русия постепенно се адаптира към изискванията на СЗО и че руските власти не са направили нищо погрешно.

Руската ваксина срещу ковид бе анонсирана от президента Владимир Путин през лятото на миналата година, като пускането й в масова употреба започна няколко месеца по-късно. "Спутник V" се използва в десетки държави и надеждността ѝ е гарантирана от престижното медицинско издание "Лансет", отбелязва АФП.

Към настоящия момент обаче руската ваксина не е сертифицирана нито от СЗО, нито от регулаторната агенция на Европейския съюз, тъй като Русия не е представила необходимата документация, за да докаже нейната ефективност.

Русия разработи COVID ваксина само за деца

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
5300 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.14 | 17:23

2
Ваксините-отрови съдържат графен хидроксид, чиито структури срязват като с бръснач кръвоносните съдове и предизвикват тромбози, инфаркти на миокарда, мозъчни инсулти, автоимунни заболявания и т.н. Хайде сега идете и си инжектирайте Бустер номер 3-4-5-6... Отговор
Ооооо

2021.12.14 | 22:33

3
Имаме си разбирач? Научил се е във фейса и от улицата? Браво мойто момче/момиче. Ще стане цървул от теб.

2021.12.14 | 15:46

1
Нямахме какво да предадем и за това се правихме на неразбрали. Ваксинирахме хората с дестилирана вода и за това нямаше документация. Важното беше Путишвили да каже, че руската ваксина е първа и уникална, пък после наваксваме с измислянето и тестовете....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини