Кремъл: Разговорът между президентите на Русия и САЩ е бил "откровен и делови"

  • 08 декември 2021 07:38

  • 1321
  • 1
Кремъл: Разговорът между президентите на Русия и САЩ е бил "откровен и делови"
© Getty images

По-голямата част от вчерашния разговор между президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и Джо Байдън е бил посветен на украинската криза и на липсата на напредък при изпълнението на Минските споразумения. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл, като оцениха разговора като "откровен и делови".

В публикувано на сайта на Кремъл съобщение се посочва, че президентът на Русия с конкретни примери е илюстрирал "деструктивната линия на Киев, насочена към пълен демонтаж на Минските споразумения и договореностите, постигнати в нормандския формат". Той е изразил загриженост от, по думите му, провокативните действия на Киев против Донбас.

Джо Байдън към Владимир Путин: Излагате страната си на риск от санкции

От своя страна Джо Байдън е акцентирал върху заплахата от придвижването на руски войски в близост до украинските граници и е изброил санкционните мерки, които Съединените щати и техните съюзници са готови да приложат при по-нататъшна ескалация. В отговор Владимир Путин е подчертал, че НАТО предприема опасни опити за усвояване на украинската територия и увеличава военния си потенциал в близост до границите на Русия. Затова руският президент е поискал юридически гаранции, изключващи разширяване на НАТО на изток и разполагане на ударни оръжейни системи в граничещите с Русия държави, предаде БНР.

Теодора Александрова
1321 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.08 | 09:24

1
Хей Джо, "Украинската граница", е Руска граница и те могат да си придвижват колкото си искат армия !!!

Добави коментар

Водещи новини