Еманюел Макрон се обяви за работа и процес по успокояване на напрежението с Москва

  • 07 декември 2021 21:30

  • 3329
  • 2
Еманюел Макрон се обяви за работа и процес по успокояване на напрежението с Москва
© Getty (архив)

Президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви днес, че иска да започне работа и процес по успокояване на напрежението с Москва.

Държавният глава на европейската страна направи това изказван, когато се състоя виртуалната среща между президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин и в момент, в който ЕС предупреди Русия с нови санкции заради напрежението около Украйна, предаде АФП, цитирана от БТА.

Джо Байдън и Владимир Путин проведоха преговори

"Нашата стратегия е започнем работа и процес на успокояване", каза Макрон в отговор на въпрос за евентуални нови санкции срещу Русия. "Идеята е по-скоро да се опитаме да ангажираме отново Владимир Путин във форматите за координация помежду ни", допълни той и припомни така наречения Нормандски формат между Украйна, Русия, Германия и Франция.

Макрон добави, че целта е да се създаде и формат, който да помага за намаляване на напрежението между Русия и НАТО в момент, в който Москва не гледа с добро око на евентуалното присъединяване на Киев към Северноатлантическия алианс.

Предвижда се Байдън да говори по телефона още днес с Макрон, германския канцлер Ангела Меркел и премиерите на Италия и Великобритания - Марио Драги и Борис Джонсън.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3329 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
чий е крим, викате?

2021.12.08 | 05:19

2
за един ректум питам само.
Тоя по-добре...

2021.12.07 | 22:09

1
...да успокои бабичката си,че нещо е изнервена от малко секс...

Добави коментар

Водещи новини