Путин обсъди Омикрон в разговор по телефона с президента на Южна Африка

  • 04 декември 2021 15:26

  • 1179
  • 1
Путин обсъди Омикрон в разговор по телефона с президента на Южна Африка
© Getty Images/Guliver (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 обсъди новия вариант Омикрон на коронавируса в разговор по телефона с президента на Южна Африка Сирил Рамапоса, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1276

Кремъл съобщи днес, че двамата лидери са се съгласили да се борят заедно срещу пандемията.

Путин и Рамапоса са обсъдили и детайли от подготовката за срещата Русия - Африка, взаимодействието в рамките на организацията БРИКС и въпроси от сферата на търговско-икономическото сътрудничество, посочва ТАСС.

Според официална информация все още няма потвърден случай на заразен с варианта Омикрон човек в Русия. Въпреки това Путин нареди да бъдат извършени съответните проверки на тестовете за коронавируса и ваксините. Също така правителството ще разработи мерки за предотвратяване на разпространението на варианта в най-голямата по територия страна в света.

Русия от месеци се оплаква от висока смъртност, причинена от коронавируса. Днес властите съобщиха, че 1215 болни от COVID-19 са починали за един ден. Истинският брой вероятно е по-голям, отбелязва ДПА.

Според руската статистическа служба Росстат 74 893 души са починали от COVID-19 през октомври - най-високият месечен брой от началото на пандемията. Според правителствените данни обаче през октомври от COVID-19 са починали значително по-малко хора.

Рекордна заболеваемост от коронавирус в Германия, смъртността в Русия остава висока

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1179 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Разпутин

2021.12.05 | 18:46

1
Стига Зелени Простотии ! СТАРОБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР Е НА 7500 години, не сме от вчера ! ЗА ДА ОЦЕЛЯВАМЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини