Председателката на ОССЕ Ан Линде нарече конструктивни разговорите си със Сергей Лавров

  • 19 ноември 2021 21:54

  • 748
  • 0
Председателката на ОССЕ Ан Линде нарече конструктивни разговорите си със Сергей Лавров
© pixabay

Председателят на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа - шведският външен министър Ан Линде, нарече конструктивни днешните си разговори в Москва с ръководителя на руската дипломация Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи, съобщи БТА.

Линде написа в "Туитър", че е важно търсенето на решения на кризите и конфликтите в нашия регион в съответствие с международното право и задълженията в рамките на ОССЕ. Ситуацията в и около Украйна е на дневен ред. Беше подчертано значението на Специалната мониторингова мисия на ОССЕ, посочи още шведският дипломат.

Германия, Швеция и Полша експулсираха руски дипломати в отговор на действията на Москва

Това е втора визита на Линде в Москва в качеството ѝ на председател на ОССЕ. На съвместна пресконфренция с Линде след срещата Лавров каза, че Русия настоява Минските споразумения да се изпълняват последователно и безалтернативно. А ОССЕ да съдейства за това чрез специалния си представител в Украйна и в контактната група и да улесни прекия диалог между страните в конфликта - Киев, Донецк и Луганск.

На пресконференцията Линде посочи също, че миграционната криза на границата на Беларус с държави от Евросъюза влияе върху стабилността в европейския регион. Тя каза, че през последните дни в ОССЕ са получили много добрата информация, че мигрантите, които Беларус използва за политически цели и което е неприемливо, се завръщат у дома.

Линде каза още, че ОССЕ подкрепя Полша, че трябва да се повлияе на ситуацията на границата, защото тя влияе върху стабилността в региона и освен това повишава риска от инциденти и нарушения на правата на човека.

Мая Йорданова
748 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини