Рекорден брой починали от COVID-19 в Русия второ поредно денонощие

  • 18 ноември 2021 14:57

  • 994
  • 0
Рекорден брой починали от COVID-19 в Русия второ поредно денонощие
© Getty Images/Guliver

Русия регистрира рекорден брой починали от ковид второ поредно денонощие, въпреки че новозаразените започват да намаляват, макар все още да са повече, отколкото по време на предишни епидемични вълни, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Руският оперативен щаб за борба с инфекцията съобщи днес за 1251 починали от COVID-19. Предишният рекорд от 1247 смъртни случаи беше регистриран едва вчера. Новозаразените са 37 374.

От края на миналия месец до тази седмица броят на новите случаи в Русия се повишаваше. През последните дни обаче той започна да спада.

Според здравни експерти сегашният епидемичен взрив се дължи на ниските нива на ваксинация и несериозното отношение на обществеността към наложените ограничителни мерки, отбелязва АП. Под 40 процента от почти 146-милионното население на Русия са напълно ваксинирани, въпреки че страната беше една от първите, разработили ваксина срещу новата инфекция.

Руското правителство каза, че за да бъдат насърчени хората да се ваксинират, догодина ще бъдат въведени нови ограничения и достъпът до много публични места, както и до вътрешните и международните полети, ще бъде позволен само на ваксинираните, прекаралите болестта и освободените от ваксинация по медицински причини.

Русия счупи рекорда си за починали от COVID-19 за 24 часа

По данни на оперативния щаб в Русия има общо над 9,2 милиона потвърдени случая на коронавирус и повече от 260 000 починали от COVID-19.

Страната е на първо място в Европа по смъртни случаи. Според някои експерти истинският брой е още по-висок. Руската статистическа служба Росстат, използваща различна методика, е отчеба 462 хиляди починали от COVID-19 между април 2020 г. и септември тази година.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
994 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини