Путин поиска от военните да изградят допълнителни медицински COVID обекти

  • 02 ноември 2021 06:43

  • 932
  • 0
Путин поиска от военните да изградят допълнителни медицински COVID обекти
© Getty Images/Guliver (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 поиска от армията да изгради допълнителни обекти за лечение на растящия брой пациенти с КОВИД-19, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Тези допълнителни места за лечение би трябвало да разтоварят здравната система, каза Путин на среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Броят на новите случаи на коронавирус в Русия надхвърля 40 000 на ден. Починалите преминаха прага от 1000 на денонощие.

Експерти предполагат обаче, че действителният брой е много по-голям. "Никога досега не се е случвало нещо подобно", каза Путин.

Русия съобщи за нов рекорд в броя на заразените с КОВИД за денонощие

Заради рязкото повишение на случаите на заразяване на работещите в цяла Русия беше казано да си останат вкъщи до 7 ноември. Столицата Москва и други региони са в частичен локдаун. Повечето магазини са затворени, но супермаркетите и аптеките продължават да работят.

Руското ръководство продължава да призовава хората да се ваксинират. Имунизирано е обаче едва около 30 процента от населението.

Макар в Русия да няма одобрени чуждестранни ваксини, тя разработи пет свои.

Много руснаци обаче не вярват на произвежданите в страната им препарати, които все още не са одобрени от Световната здравна организация и Европейската агенция по лекарствата.

Високата смъртност, свързана с ковид, се отразява и на демографските тенденции.

Руснаците масово нямат доверие в собствената си ваксина срещу COVID-19

Статистическата служба "Росстат" съобщи, че към края на септември населението на Русия е било 145,8 милиона при 146,17 млн. в края на миналата година. Общата смъртност в Русия се е увеличила с 18,5 процента през тази година, от януари до септември, в сравнение със същия период на тази година.

Според "Росстат" през септември са починали 201 945 души, което е с около 37 000 или 18,3 процента повече починали от септември 2020 г. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
932 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини