COVID мерки в Москва: Възрастните ще трябва да си останат вкъщи за 4 месеца

  • 19 октомври 2021 17:46

  • 1341
  • 1
COVID мерки в Москва: Възрастните ще трябва да си останат вкъщи за 4 месеца
© Getty images

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви връщането в руската столица на някои ограничителни мерки, свързани с COVID пандемията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28917

Градската управа на Москва нареди във вторник на възрастните хора (на и над 60-годишна възраст) да си останат вкъщи в продължение на четири месеца. Също така се настоява поне 30% от служителите на предприятията, пътуващи ежедневно на работа, да преминат към работа от разстояние (работа от вкъщи) като част от планираните ограничения, предаде БНР.

Санкт Петербург въвежда задължителен здравен пропуск за ресторанти, кина и фитнеси

Работниците, които са били напълно ваксинирани или наскоро са се възстановили от COVID-19, няма да бъдат засегнати от промяната.

Решението идва, тъй като Московският регион регистрира най-големия брой положителни случаи в Русия през последните седмици. Новите правила влизат в сила от 25 октомври, се казва още в изявление на градската управа.

Русия днес отчете нов рекорд от 1015 смъртни случая, свързани с коронавируса - най-високият брой за денонощие от началото на пандемията, както и 33 740 нови инфекции за последните 24 часа.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28917

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1341 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Баш майстора

2021.10.19 | 19:36

1
Руснаците нали имаха най ефикасната ваксина , защо не овладеят положението....? Сега трябва да качат няколко старци болни от ковит в космоса с ракетата Спутник и да снима нов руски филм " УМИРАЙ ЛЕСНО ДРУГАРЮ - ПАРТИЯТА Е СЛЕД ТЕБ "

Добави коментар

Водещи новини