Москва: Русия изпълнява всички свои газови задължения

  • 01 октомври 2021 15:18

  • 532
  • 1
Москва: Русия изпълнява всички свои газови задължения
© gettyimages

Русия заяви, че изпълнява всички свои договорни задължения, свързани с доставките на природен газ съгласно съществуващите договори, като изявлението е факт след обвинения на Киев, че Москва използва енергийните ресурси като оръжие.

По-рано през деня председателят на украинската "Нафтогаз" заяви, че спирането на транзита на природен газ през Украйна за Унгария е "очевидно използване на природния газ като оръжие" и призова САЩ и Германия да наложат санкции на Русия.

"Газпром" е готова да увеличи доставките на газ за Европа

"В съвместно изявление на САЩ и Германия се казва, че ако Кремъл използва газа като оръжие, ще има подходящ отговор. Сега чакаме налагането на санкции на 100% дъщерното дружество на "Газпром", оператора на "Северен поток 2", заяви изпълнителният директор на "Нафтогаз", предаде БНР.

Той има предвид споразумение между Берлин и Вашингтон относно "Северен поток 2", което беше сключено през юли. Спорът идва в чувствителен за Русия момент, когато Москва иска от Берлин да сертифицира газопровода "Северен поток 2" до Германия, след като е завършен.

Русия е изправена пред обвинения от критици на Кремъл, че се опитва да ускори процеса на одобрение, като умишлено не прави достатъчно за снабдяването на Европа с природен газ по време на енергийна криза, при която цените на газа се покачват рязко.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
532 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
америка

2021.10.02 | 05:21

1
америка ще воюва с русия до последния украинец. големи глупаци тия. използват ги за пушечно месо

Добави коментар

Водещи новини