Лавров: Признаването на талибаните не стои на дневен ред

  • 25 септември 2021 21:39

  • 968
  • 0
Лавров: Признаването на талибаните не стои на дневен ред
© Getty Images

Руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи заяви днес, че международното признаване на талибаните засега не подлежи на разглеждане, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Лавров се изказа в кулоарите на 76-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Неговите коментари идват, след като талибаните номинираха пратеник в ООН, създавайки спор около представителя на Афганистан в световната организация.

"Въпросът за международното признаване на талибаните на този етап не стои на дневен ред", каза на пресконференция Лавров.

Външният министър на талибаните Амир Хан Мутаки номинира в понеделник базирания в Доха говорител на ислямистката групировка Сухаил Шахин за пратеник на Афганистан в ООН, припомня Ройтерс.

Гулам Исакзай, който е настоящият пратеник на страната в ООН, представляващ предишното свалено от талибаните афганистанско правителство, поиска също да бъде подновена акредитацията му към световната организация.

Борислава Борисова
968 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини