Юлия Тимошенко е свидетел по дело за убийство

  • 30 май 2012 16:18

  • 692
  • 0
Юлия Тимошенко е свидетел по дело за убийство
©

Бившият украински премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и е свидетел по делото за убийството през 1996 г. на депутата Евгений Шчербан, обяви генералният прокурор на Украйна Виктор Пшонка, предаде ИТАР-ТАСС.

Той добави, че в хода на продължаващото вече 17 години следствие са възникнали нови обстоятелства и подробности, които трябва да бъдат проверени. "Сега Тимошенко е свидетел; следствените действия продължават. Работим над разкриването на поръчителите на това тежко престъпление," каза прокурорът. Депутатът от украинския парламент Евгений Шчербан, съпругата му и две съпровождащи ги лица бяха застреляни през ноември 1996 г. на летището в град Донецк. Синът на Шчербан - Руслан Шчербан, каза през април т.г., че е предал на прокуратурата документи за възможната съпричастност на Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и и Павло Лазаренко, също бивш премиер на Украйна, към убийството на баща му, припомня ИТАР-ТАСС.

Агенцията допълва, че днес един киевски вестник пише, че прокуратурата е готова да предяви на Тимошенко обвинение в организирането на покушението срещу депутата, но заради нейното заболяване засега се въздържа да го направи. АФП цитира днешна публикация в руския вестник "Комерсант", според която украинската прокуратура е подготвила обвинителния акт към Тимошенко. Източник от прокуратурата казал, че обвинението ще й бъде предявено, когато тя оздравее.

Последвайте канала на

БТА
692 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини