РПЦ отговори на Луцифер

  • 21 септември 2021 16:08

  • 750
  • 0
РПЦ отговори на Луцифер
© Getty images (архив)

"Смятам, че този човек иска да си направи реклама на наш гръб", това каза заместник-председателят на отдела за връзки с обществеността и медиите на Синода на Руската православна църква (РПЦ) Вахтанг Кипшидзе, написа газета.ру.

С тези думи високопоставеният клирик коментира иска, заведен от жителя на източния град Новосибирск Луцифер Владимирович Кончаков-Багратион.

Четиридесет и пет годишният мъж заведе дело, защото в религиозни текстове името му се приравнява с това на Дявола и това е накърнявало неговите чест и достойнство. Поради тази причина той поиска от РПЦ официално да признае, че негативната информация, разпространявана за Луцифер, не отговаря на действителността и да публикува въпросното становище в медийното пространство. Мъжът също поиска парично обезщетение в размер на 666 рубли (около 7 евро).

Луцифер съди РПЦ за 666 рубли

"Смятам, че въпросният иск е опит на този човек да привлече общественото внимание към себе си. Това е много плосък опит да се прави реклама на гърба на РПЦ и нейните свещеници и последователи", каза Кипшидзе.

"Също така смятам, че това дело е обречено на провал за ищеца. Аз съм убеден, че той злоупотребява с правото на човека и гражданина на съдебна защита", коментира още свещенослужителят.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
750 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини