Стрелбата в Перм е взела шест жертви

  • 20 септември 2021 15:02

  • 550
  • 0
Стрелбата в Перм е взела шест жертви
© Getty images (архив)

Руските правоохранителни органи предстои да установят причините за стрелбата в университета в централния град Перм, при която по последни данни на здравното министерство са убити 6 души, а 28 са ранени, заяви пред журналисти днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс, съобщи БТА.

"В този случай, безусловно, правоохранителните органи трябва да дадат експертна оценка. По всичко личи, че става дума за някакви отклонения на младежа, който е извършил тези убийства. Смятам, че специалистите трябва да проучат това и да се опитат да разберат какво е станало причина за тази трагедия", каза прессекретарят на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

Източник от местните здравни служби каза пред медии, че раненият от полицията заподозрян - 18-годишният студент Тимур Бекмансуров е в тежко състояние, лежи в реанимация и засега няма възможност да бъде разпитан. По-рано от Следствения комитет обявиха, че младежът е бил убит при престрелка със служители на реда.

Стрелба в руски университет, има убити

Песков добави, че днес за Перм са излетели здравният министър Михаил Мурашко и образователният министър Валерий Фалков. "Президентът разпореди на премиера Михаил Мишустин да изпрати двамата министри в Перм - Фалков и Мурашко, за да се организира на място оказването на помощ на роднините и близките на загиналите, а също така на пострадалите в тази трагедия", добави говорителят.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини