Мащабните учения на Русия и Беларус навлязоха в горещата си фаза

  • 10 септември 2021 20:40

  • 2811
  • 2
Мащабните учения на Русия и Беларус навлязоха в горещата си фаза
©

Русия и съюзникът ѝ Беларус днес стартираха "горещата фаза" от тримесечните съвместни военни учения с участието на 200 000 войници, който обезпокоиха Украйна и някои страни от НАТО, предаде Ройтерс.

Бойните стрелби са кулминацията на ученията "Запад-2021" и ще продължат близо една седмица по западния фланг на Русия и Беларус, включително на полигони, близки до източните граници на НАТО и Европейския съюз.

Руското министерство на отбраната разпространи кадри със стрелби от бойни кораби и танкове, както и на излитащи бойни самолети. Министерството съобщи, че войските тренират отблъскване на въздушна атака и че водемството е провело изпитания на противовъздушната система С-400 в Крим.

Съседни страни като Украйна и членките на НАТО Полша и Литва казват, че подобни учения, толкова близо до границите им, имат провокативен характер. Руският президент Владимир

Путин отрича ученията да са насочени към която и да било държава и твърди, че те са оправдани, имайки предвид засилената активност на НАТО по западните граници на Русия и нейни съюзници.

Руската армия проведе военни учения в Таджикистан, близо до границата с Афганистан
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2811 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Да здравствуют

2021.09.11 | 08:45

2
Россия и Беларус, България с вами.
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.11 | 08:44

1
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини