Кремъл: Все още не сме определили позицията си към талибаните

  • 26 август 2021 15:55

  • 469
  • 3
Кремъл: Все още не сме определили позицията си към талибаните
© Getty images (архив)

Русия все още не е определила позицията си към талибаните. Тя ще види как те се държат с афганистанското население и с руските дипломати, каза днес Дмитрий Песков (на снимката), прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

"Москва има интерес от мир и стабилност в Афганистан и вероятно ще продължи контактите с Вашингтон по въпроси, възникващи там", каза още Песков по време на брифинг за журналисти.

Талибаните арестуваха бивш афганистански президент

"Тези контакти възникват по необходимост, но механизмът им е установен. Безусловно ситуацията изисква обмяна на мнения и на информация, за това, разбира се, с голяма доза вероятност, тези контакти ще се засилват", отговори говорителят на Кремъл на въпрос дали се планират контакти на високо ниво между Москва и Вашингтон по афганистанските проблеми.

Прессекретарят на Путин отбеляза в тази връзка, че по-рано тази седмица се е състоял телефонен разговор между секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев със съветника на президента на САЩ Джо Байдън за националната сигурност Джейк Съливан.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
469 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ба ба гицка

2021.08.26 | 17:16

3
ку рви - чакат удобно време да се завъртят
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.08.26 | 17:12

2
Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ

2021.08.26 | 16:49

1
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

Добави коментар

Водещи новини