Германия включи САЩ, Турция и Израел в списъка си на страните с висок риск от заразяване с коронавирус

  • 13 август 2021 17:02

  • 976
  • 0
Германия включи САЩ, Турция и Израел в списъка си на страните с висок риск от заразяване с коронавирус
© Pixabay

Германия включи САЩ, Турция и Израел в списъка си на страните с висок риск от заразяване с новия коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на медийната група "Функе".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Това означава, че неваксинираните хора, които пристигат в Германия от тези държави, ще бъдат поставяни под карантина от минимум пет дни. Черна гора и Виетнам също бяха включени в списъка, а Португалия беше извадена от него, с изключение на Лисабон и Алгарве.

Испания връща изискването за ваксинационен сертификат или PCR тест за пристигащите от почти цяла България

Промените ще влязат в сила утре. За Турция обаче новите правила ще започнат да действат от вторник през нощта. Изключението е свързано с големия брой хора от турски произход в Германия, информира БТА.

Пристигащите от високорискови страни трябва да се поставят под десетдневна карантина, освен ако не представят доказателство, че са се ваксинирали срещу ковид или са се възстановили, след като са прекарали причиняваното от новия коронавирус заболяване. Карантината може да бъде прекратена след пет дни, ако пристигналият от високорискова страна даде отрицателна проба на тест за коронавирус.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
976 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини