Лукашенко разпореди разследване на смъртта на иракчанин на границата с Литва

  • 04 август 2021 13:53

  • 907
  • 1
Лукашенко разпореди разследване на смъртта на иракчанин на границата с Литва
© Getty Images/Guliver

Беларуският президент Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в разпореди днес разследване на смъртта на иракчанин на границата с Литва на фона на политическо напрежение между двете страни заради незаконната миграция, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1519

Литовските власти подозират Минск, че насочва мигрантския поток към Литва, по-специално на иракски мигранти, като отмъщение за санкциите на Европейския съюз, въведени заради политическите репресии в Беларус. Вчера Вилнюс обяви, че тези мигранти, които се опитат да влязат в страната, ще бъдат връщани.

Пребит иракски гражданин, бе намерен днес от беларуските граничари близо до граничния пункт Бенякони, на литовската граница. Той "е починал в ръцете на беларуските граничари", според неофициалния канал в Телеграм на беларуския президент "Пул первого" (Pool Pervogo).

Литва връща мигранти от границата си с Беларус

"Президентът незабавно беше информиран за това шокиращо убийство на иракчанин, завръщащ се от Литва", става ясно от същия източник.

Лукашенко е разпоредил да "започне разследване", както и да бъдат намерени роднините на починалия иракчанин и да им се издадат визи за Беларус, за да дойдат да приберат тялото, се посочва на президентския канал в Телеграм.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
907 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Литовците

2021.08.04 | 14:33

1
литовците са му наредили да се връща в беларус. явно яко са го наредили

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини