Виден комунистически кандидат не е допуснат да се яви на парламентарните избори в Русия

  • 24 юли 2021 17:09

  • 1429
  • 9
Виден комунистически кандидат не е допуснат да се яви на парламентарните избори в Русия
© Getty (архив)

Руските избирателни власти забраниха днес на известен представител на Комунистическата партия да се кандидатира на парламентарните избори през септември. Това е поредната изявена опозиционна фигура, която не получава право да участва във вота в Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Павел Грудинин, който спечели 12 процента от гласовете на президентските избори през 2018 г., беше изключен от листата на кандидатите на Комунистическата партия, защото прокуратурата открила, че той имал дялове в чужда компания.

Грудинин, който освен политик, е и предприемач в сектора на селското стопанство, отрича да има каквито и да е чужди авоари. Той обвързва отстраняването си от изборите с възможността на тях опозиционните партии да се представят силно.

Неотдавнашно допитване показа, че комунистите и други опозиционни партии могат да представляват заплаха за доминиращата роля в Държавната дума на управляващата партия Единна Русия на Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През.

"Комунистическата партия е опозиционна сила. Някой е изплашен от големия ефект, който един съюз на левите сили би могъл да има", заяви Грудинин.

Опозицията настоява за изясняването на всички политически убийства в Русия

Партийният лидер на комунистите Генадий Зюганов обяви, че ще обжалва решението за недопускането на Грудинин на изборите.

Допитване на независимия център Левада от март показа, че 27 процента от руснаците ще гласуват за Единна Русия, 10 процента ще подкрепят комунистите и 12 процента планират да подкрепят националистката Либерално-демократическа партия.

Сред недопуснатите да се явят на изборите имаше и няколко опозиционни фигури, свързани с намиращия се в наказателна колония критик на Кремъл Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный).

 

Валери Зайцев
1429 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2021.07.25 | 14:02

9
ЧЕРВЕНИТЕ СВИНЕ СЕ ОГОЯВАТ С ТЕЛАТА НА ОПОНЕНТИТЕ СИ СПРАВКА ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ БЕЛЕНЕ.ЗА СВЕДЕНИЕ НА СВИНЯТА НА ГЕРГОВ АПОСТОЛА Е ПРЕДАДЕН ОТ ПРАДЯДОТО НА ЛУКАНОВ ПО УКАЗАНИЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ И ОБЕСЕН ПО НАСТОЯВАНЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ В СОФИЯ,ТЫ КАТО Е РАЗБРАЛ,ЧЕ СЪПОДВИЖНИЦИТЕ МУ ОРГАНИЗИРАТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО МУ. "БАЮ ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА,БОТЬОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА,КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" ВАСИЛ ЛЕВСКИ.РУСКИЯТ ПЕДЕРАСТ ИГНАТИЕВ Е БИЛ ТОГАВА ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ С ПРИВИЛЕГИЯТА НА ВЕЛИК ВЕЗИР=НА ПРЕМИЕР. СЪС СВОЙ АГЕНТИ-РУСКИ ПОДЛОГИ РАЗРУШАВА ОРГАНИЗИРАНАТА СЪПРОТИВА И ПО КЪСНО ПРОВАЛЯ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА ЗАМЕНИ ТУРСКОТО С РУСКО РОБСТВО,КОЕТО Е "ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ"ХА,ХА,ХА...СЛЕД ВЕК И ПОЛОВИНА РУСКО РОБСТВО БОРИСОВ ПОДГОНИ РУСКИ ШПИОНИ И РУСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИВЕРСАНТИ И ПУТЬО ПРАТИ КГБ СПЕЦИАЛИСТА ПО ПРЕВРАТИ МУТРАФОНОВА ДА ВЪЗСТАНОВИ НА СТО ПРОЦЕНТА РУСКОТО РОБСТВО В ПРЕЗРЯНАТА ЛАЙНЯНА ЗАДУНАЙКА И ВЕЧЕ СМЕ СЛАЙНЯНИ И ПРЕЗРЯНИ КАТО РУСКИТЕ ГНУСНИ КАНИБАЛИ... ДИМИТЪР БЛАГОЕВ: "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) ,КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ТОЛКОВА,КОЛКОТО РУСИЯ".ТУРЦИТЕ И ТЕ ЯКО ЛИЖАТ ОСРАНИЯ ПУТЬОВ ГЪЗ,НАЛИ ГИ ТУРИ НА ВЛАСТ ДА МУ СЛИЖАТ...
блабла

2021.07.24 | 17:51

1
Руските "комунисти", "есери" и подобна сган са параван за путиновия режим. Отвреме навреме им се правят такива "спънки" за да изглежат "опозиционно" и да разделят негативно настроените руснаци, за да не се обединяват срещу кооператива "Езеро".
няма как да си русофоб и да не си пед-ал

2021.07.25 | 07:36

8
достоен педалски коментар
21

2021.07.24 | 18:16

2
русия и демокрация - и тояа в империята на злото - просто няма такава
а ти си хомо

2021.07.25 | 07:35

7
долен леф гербъв педал
Хехе

2021.07.24 | 20:24

3
Докато има водка няма опозиция.Все нам враги.
а ти си хомо

2021.07.25 | 07:35

6
ти и с ракията се справяш добре
123

2021.07.24 | 20:35

4
Ватенките затъват в... Пхахахах
х

2021.07.25 | 07:34

5
изрод

Добави коментар

Водещи новини