Русия: Готови сме да признаем ваксините и сертификатите на ЕС

  • 23 юли 2021 12:56

  • 792
  • 6
Русия: Готови сме да признаем ваксините и сертификатите на ЕС
© Getty images (архив)

"Ние оставаме отворени за предложението на Европейския съюз за взаимно признаване на ваксините срещу COVID-19 и ваксинационните сертификати", това каза руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26503

"Наскоро получихме покана за преговори от Брюксел. Идеята е прекрасна и ни сме оставаме отворени да проведем диалог с ЕС и по този въпрос. Ние сме готови да признаем европейските препарати и документи на двустранна основа", каза първият дипломат на Москва по време на уебинар, посветен на въпросите на външната политика на страната му.

Министърът на външните работи обаче не спомена дали в тази насока са предприети конкретни стъпки.

ТАСС припомни, че Русия имунизира населението си с четири местни ваксини "Спутник V", "Спутник лайт",  "Епиваккорона" и "Ковивак".

Кремъл коментира дали Русия ще внася ваксини

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) не даде лиценз за използването на руските препарати в 27-те. Обаче две членки на блока – Словакия и Унгария – започнаха  да използват "Спутник V".

ЕМА даде зелена светлина за използването на четири ваксини в членките на блока: американско–германската "Пфайзер/Биотех", британско-шведската "Астра/Зенека, американската "Модерна и на европейското подразделение на гиганта от САЩ "Джонсън и Джонсън" - "Янсен".

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26503

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
792 6

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 6

Добави коментар

2021.07.25 | 14:16

6
ЧЕРВЕНИТЕ СВИНЕ СЕ ОГОЯВАТ С ТЕЛАТА НА ОПОНЕНТИТЕ СИ СПРАВКА ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ БЕЛЕНЕ.ЗА СВЕДЕНИЕ НА СВИНЯТА НА ГЕРГОВ АПОСТОЛА Е ПРЕДАДЕН ОТ ПРАДЯДОТО НА ЛУКАНОВ ПО УКАЗАНИЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ И ОБЕСЕН ПО НАСТОЯВАНЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ В СОФИЯ,ТЫ КАТО Е РАЗБРАЛ,ЧЕ СЪПОДВИЖНИЦИТЕ МУ ОРГАНИЗИРАТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО МУ. "БАЮ ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА,БОТЬОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА,КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" ВАСИЛ ЛЕВСКИ.РУСКИЯТ ПЕДЕРАСТ ИГНАТИЕВ Е БИЛ ТОГАВА ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ С ПРИВИЛЕГИЯТА НА ВЕЛИК ВЕЗИР=НА ПРЕМИЕР. СЪС СВОЙ АГЕНТИ-РУСКИ ПОДЛОГИ РАЗРУШАВА ОРГАНИЗИРАНАТА СЪПРОТИВА И ПО КЪСНО ПРОВАЛЯ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА ЗАМЕНИ ТУРСКОТО С РУСКО РОБСТВО,КОЕТО Е "ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ"ХА,ХА,ХА...СЛЕД ВЕК И ПОЛОВИНА РУСКО РОБСТВО БОРИСОВ ПОДГОНИ РУСКИ ШПИОНИ И РУСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИВЕРСАНТИ И ПУТЬО ПРАТИ КГБ СПЕЦИАЛИСТА ПО ПРЕВРАТИ МУТРАФОНОВА ДА ВЪЗСТАНОВИ НА СТО ПРОЦЕНТА РУСКОТО РОБСТВО В ПРЕЗРЯНАТА ЛАЙНЯНА ЗАДУНАЙКА И ВЕЧЕ СМЕ СЛАЙНЯНИ И ПРЕЗРЯНИ КАТО РУСКИТЕ ГНУСНИ КАНИБАЛИ... ДИМИТЪР БЛАГОЕВ: "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) ,КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ТОЛКОВА,КОЛКОТО РУСИЯ".ТУРЦИТЕ И ТЕ ЯКО ЛИЖАТ ОСРАНИЯ ПУТЬОВ ГЪЗ,НАЛИ ГИ ТУРИ НА ВЛАСТ ДА МУ СЛИЖАТ...

2021.07.25 | 14:15

5
руски канибали

2021.07.25 | 13:59

4
КОНЯ ЛАВРОВ Е ПОЖИЗНЕНИЯТ ВЪНШЕН ИДИОТ,А ПУТЬО Е ПОЖИЗНЕНИЯ ВЪТРЕШЕН ИДИОТ НА ГНУСНАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.07.23 | 16:28

2
Клекнахте, след като видяхте че вашите за ищо не стават!
"Клекнахте" в смисъл?

2021.07.24 | 18:13

3
Рашките никога не са били против реципрочно признаване на ваксините. "Клекнаха" европейските производители, щото ваксинацията в Европа поприключи и отчаяно се търсят нови купувачи.

2021.07.23 | 14:10

1
Всички сертификати са част от глобална система, уж всяка държава имала свой сертификат и те ги признавали. Нищо подобно, еднакви са, така че да се сглобят в глобалната биометрична система. След една година, ако не сте в системата, все едно ви няма.

Добави коментар

Водещи новини