Владимир Путин даде работа в Кремъл на уволнени от него министри

  • 22 май 2012 11:49

  • 809
  • 0
Владимир Путин даде работа в Кремъл на уволнени от него министри
©

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 назначи седем бивши министри за свои помощници. Очаква се този ход да отслаби новото правителство на премиера Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега и да засили властта на Кремъл, предаде Ройтерс.

С указ, издаден ден след формиране на правителството, Путин потвърди, че близкият му сътрудник Сергей Иванов ще е началник на канцеларията му, а Николай Патрушев запазва поста си на секретар на президентския Съвет за безопасност. И двамата са бивши дългогодишни служители на КГБ. Бившият министър на вътрешните работи Рашид Нургалиев, чийто мандат бе белязан от полицейско насилие, корупция и нарушения, бе назначен за заместник на Патрушев. Сред останалите бивши министри, които Путин приюти в Кремъл, са бившият министър на икономиката Елвира Набиулина, на здравеопазването Татяна Голикова, на природните ресурси Юрий Трутнев и на транспорта Игор Левитин. Едно от липсващите имена от списъка със назначения е на Игор Сечин, енергийния "цар" на Путин в предишното правителство, от когото се очакваше да поеме контрола върху петролната индустрия след връщането на Путин в Кремъл. Назначенията показват, че Путин, който спечели шестгодишен президентски мандат на 7 май след четири години като премиер, може да използва администрацията си като център на властта, различен от този на правителството, оглавявано от Медведев.

Премиерът Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега също назначи редица ръководни сътрудници в апарата на правителството на Русия, предаде ИТАР-ТАСС. Първи заместник-ръководител на администрацията на правителството е Сергей Приходко, който до момента заемаше поста помощник на президента.

Последвайте канала на

БТА
809 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини