Кремъл е разочарован от отказа на ЕС за среща между лидерите на Общността и президента Путин

  • 25 юни 2021 14:57

  • 286
  • 1
Кремъл е разочарован от отказа на ЕС за среща между лидерите на Общността и президента Путин
© Getty Images (архив)

Кремъл е разочарован от отказа на ЕС да подкрепи предложението на Париж и Берлин за среща между лидерите на блока и президента на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде Ройтерс.

,,Общо взето президентът Путин беше и остава заинтересуван от подобряването на работните отношения между Москва и Брюксел'', каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той добави, че европейската позиция "е фрагментирана, невинаги последователна и понякога неясна".

На Европейския съвет снощи Полша и трите балтийски държави поддържаха позицията, че евентуална среща на върха с Русия по време на влошените отношения с нея би пратила погрешно послание към света. Във връзка с разговорите между президента на САЩ Джо Байдън и Путин на 16 юни в Женева френският президент Еманюел Макрон каза вчера пред Европейския съвет, че евентуална среща с Путин би представлявала "диалог, който ще защити нашите интереси". После германският канцлер Ангела Меркел обяви, че на продължилите до среднощ дебати не е било постигнато споразумение по въпроса.

Среща на върха ЕС-Русия не е имало от февруари 2014 г., припомня БТА.

Кремъл за среща на върха на ЕС с Путин: Идеята е положителна

В своя статия, публикувана наскоро в германския вестник "Цайт" Путин изпрати на европейците "достатъчно позитивни сигнали" за установяването на диалог, каза още Песков, цитиран от ТАСС

Днес Франция потвърди позицията си, че е необходимо ЕС да говори на високо равнище с Русия, въпреки отказа на няколко страни членки да подновят този диалог, предаде Франс прес.

Европа трябва да говори на високо равнище с Русия, без наивност и оставяйки твърда, както го направи американският президент Джо Байдън с Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 на 16 юни в Женева, заяви френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан на обща пресконференция с намиращия се в Париж американски държавен секретар Антъни Блинкън.

Последвайте канала на

Novini.bg
286 1

Коментари 1

Добави коментар
Радой Николов

2021.06.25 | 18:43

1
Ами най-лесният начин да не се разочароват повече е да започнат да се демократизират! Горд съм че живея в демократична държава! Дано и към други диктатури, отношението да е такова!!!

Добави коментар

Водещи новини