Володимир Зеленски ще посети Берлин през юли

  • 22 юни 2021 21:28

  • 376
  • 2
Володимир Зеленски ще посети Берлин през юли
© gettyimages

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога обяви днес след телефонен разговор с германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, че ще посети Берлин през юли, съобщи БТА.

Понастоящем датата на визитата на украинския президент все още не е известна. Той заяви, че една от основните теми, които ще бъдат обсъдени в Берлин, е въпросът със сигурността на Украйна. "Благодарен съм за поканата", написа украинският лидер в Туитър.

Зеленски съжалява, че Байдън не се е срещал с него, преди да се срещне с Путин

Последната визита на Зеленски в Берлин бе през 2019 г., малко след като той стана президент на Украйна. Германия от години се опитва да намери решение на конфликта в Източна Украйна.

Германският външен министър Хайко Маас наскоро увери Киев, че Германия подкрепя Украйна в спора във връзка с газопровода "Северен поток 2". Украйна се опасява, че щом изграждането на "Северен поток 2" приключи, ще спре да получава от Русия милионите, плащани за транзита на газ.

Мая Йорданова
376 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тоя

2021.06.23 | 00:05

2
фрапиращо прилича на Мето Самоковския ...

2021.06.22 | 22:02

1
И украинците са едни тъпанари като нас, щом си избират шоумени за управници

Добави коментар

Водещи новини