В Москва разпоредиха задължителна ваксинация на 60% от работещите в сферата на услугите

  • 16 юни 2021 15:41

  • 243
  • 1
В Москва разпоредиха задължителна ваксинация на 60% от работещите в сферата на услугите
© Getty images

Като „драматична“ определи кметът на Москва Сергей Собянин ситуацията със заразата от COVID-19. В момента повече от 12 000 заразени са хоспитализирани. По заболеваемост сме на нивата от миналогодишните пикове, пише кметът в блога си, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25108

Собянин е разпоредил задължителна ваксинация на служителите в сектора на услугите. В Москва са въведени нови ограничения заради резкия ръст на заболеваемостта от коронавирус.

Ситуацията с COVID-19 в Москва е „драматична“

Дните от 15 до 19 юни до са обявени за неработни. Затворени бяха зоопарковете, заведенията за обществено хранене в търговските центрове и детските площадки. Ресторантите и баровете не работят от 23:00 до 6:00 сутринта. 30% от персонала на фирмите премина към дистанционна работа.

В COVID отделенията бяха разкрити и допълнителни легла. Към съществуващите в столицата 14 000 места за болни от коронавирус ще бъдат добавени още 2 000 и ще бъдат отворени нови центрове на компютърна томография.

Засилва се контролът върху носенето на защитни маски и спазването на социална дистанция на обществените места.

Кметът на Москва Сергей Собянин призова хората да се възползват от правото си на безплатна имунизация. През последното денонощие в столицата бяха отчетени 6800 нови случая на COVID-19. Смъртните случаи са 71. Над 1,8 млн. души са си поставили ваксина срещу COVID-19 в Москва от началото на кампанията по имунизиране.

Междувременно главният санитарен лекар на Москва Елена Андреева нареди задължителна ваксинация на 60% от работещите московчани. Впоследствие бе уточнено, че става въпрос за ваксинация на служителите в сферата на търговията и услугите. В постановлението на столичния главен санитарен инспектор се посочва, че на задължителна имунизация подлежат 60% от работещите в сферата на услугите, като до 15 юли трябва да им бъде поставена първата доза от ваксината срещу COVID-19, а до 15 август – втората.

Андреева аргументира решението с неблагоприятната епидемична обстановка в мегаполиса.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
243 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.16 | 23:39

1
Винкели имат ли?

Добави коментар

Водещи новини