Кремъл обезпокоен от бавната ваксинация срещу COVID-19 в Русия на фона на значителния ръст на новите случаи

  • 15 юни 2021 17:21

  • 342
  • 0
Кремъл обезпокоен от бавната ваксинация срещу COVID-19 в Русия на фона на значителния ръст на новите случаи
© Getty Images/Guliver

Кремъл изрази днес тревога от бавното темпо на ваксинацията срещу COVID-19 в Русия, след като значително увеличение на новите случаи накара няколко региона да наложат нови ограничения и да подсилят капацитета на болниците, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Оперативният щаб към руското правителството съобщи в неделя за над 14 700 нови заразени с коронавирус - най-големият брой за едно денонощие от февруари. Днес беше отчетен почти същия брой нови случаи - 14 185, от които 6805 в Москва.

Властите в столицата и в Санкт Петербург казаха пред уикенда, че въвеждат нови ограничения.

"Всички ние вероятно би трябвало да сме недоволни от нивото на ваксинацията", каза пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той призна, че "има много какво да се желае", но подчерта, че ваксинацията ще остане доброволна.

Путин разказа, че леко е вдигнал температура след втората доза ваксина срещу COVID-19

Русия започна да използва своята ваксина Спутник V през декември и препаратът бързо стана достъпен за всички хора в Москва, но равнището на ваксинация е ниско. Столичните власти планират да раздават коли на лотария за ваксиниралите се, за да насърчи ваксинацията, отбелязва Ройтерс.

Президентът Владимир Путин каза в събота, че 18 милиона руснаци от над 144-милионното население на страната са се ваксинирали досега срещу КОВИД-19.

Това е доста по-малък дял от населението в сравнение със западните държави. Русия изнася ваксинни дози и според властите проблемът не е в предлагането, а в търсенето, отбелязва още Ройтерс.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини