Владимир Путин поздрави Нафтали Бенет по случай встъпването му в длъжност като премиер на Израел

  • 14 юни 2021 12:10

  • 212
  • 0
Владимир Путин поздрави Нафтали Бенет по случай встъпването му в длъжност като премиер на Израел
© Getty Images/Guliver

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 поздрави Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ по случай встъпването му в длъжност като премиер на Израел и изрази надежда за по-нататъшно развитие на конструктивното сътрудничество между двете държави. Телеграмата бе поместена днес на сайта на Кремъл, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Руско-израелските отношения традиционно имат приятелски характер. Разчитам вашата дейност начело на правителството да спомага за по-нататъшно развитие на конструктивното двустранно сътрудничество по всички направления. Това без съмнение отговаря на коренните интереси на нашите народи, върви в руслото на укрепването на мира, сигурността и стабилността в Близкия изток", изтъква Путин.

Руският лидер пожелава на Бенет нови успехи в държавническата му дейност.

Нафтали Бенет положи клетва като нов премиер на Израел

Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ, лидер на дясната партия "Ямина", положи клетва като нов премиер на Израел снощи - минути след като депутатите от Кнесета (120-членния еднокамарен парламент) гласуваха в подкрепа на неговото коалиционно правителство от осем партии с 27 министри. Той вече бе поздравен от редица световни лидери.

Последвайте канала на

Novini.bg
212 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини