Дмитрий Медведев към Запада: Не се впускайте в "прибързани" войни

  • 17 май 2012 15:54

  • 822
  • 0
Дмитрий Медведев към Запада: Не се впускайте в "прибързани" войни
©

Руският премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега предупреди днес западняците да не се впускат в "прибързани" войни, предаде АФП.


Такива военни интервенции могат да доведат на власт екстремисти, да предизвикат регионални конфликти и дори да провокират ядрена война, се аргументира Медведев на юридически форум в Санкт Петербург, преди да отпътува за срещата на върха на Г-8 в Кемп Дейвид, САЩ, утре и вдругиден. Тези коментари са явен намек за конфликта в Сирия, за който Русия и Западът са на противоположни позиции, и за военната кампания на НАТО в Либия. Москва е ключов съюзник на Дамаск и се обяви многократно против въздушните удари в северноафриканската държава миналата година, които изиграха главна роля за падането от власт на режима на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия.

Руският премиер ще представи страната на срещата на върха на Г-8 вместо новия президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, който извини своето отсъствие с това, че е зает да състави новото правителство. Москва и Вашингтон се опитаха да омаловажат значението на това решение на Путин. Коментатори обаче го възприеха като знак за негативно отношение към САЩ заради критиките им за състоянието на демокрацията и спазването на човешките права в Русия.

Министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Ерик Холдър също е сред участниците в правния форум в Санкт Петербург.

Последвайте канала на

БТА
822 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини