Новият украински здравен министър обеща да ускори ваксинацията срещу COVID-19

  • 20 май 2021 12:58

  • 232
  • 1
Новият украински здравен министър обеща да ускори ваксинацията срещу COVID-19
© Getty Images/Guliver

Върховната Рада на Украйна избра днес за нов министър на здравеопазването Виктор Ляшко, който обеща да ускори ваксинацията на населението срещу COVID-19, включително чрез опити за започване на производство на ваксини в страната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Ляшко, досега заместник-министър на здравеопазването, наследи на поста Максим Степанов, който бе уволнен тази седмица, след като премиерът Денис Шмигал го обвини, че не е успял да организира достатъчно бързо доставките на ваксини.

"Справянето с коронавируса е първостепенен приоритет за мен. Ще направим всичко за това украинците да бъдат ваксинирани, да могат да работят и да пътуват", каза новият украински здравен министър пред парламента. Той добави, че започването на производство на ваксини в страната също ще бъде приоритет.

Украйна е сред най-тежко засегнатите от пандемията европейски държави и изостава във ваксинационната си кампания, като към днешна дата само 964 745 човека от 41-милионното население на страната са получили първа доза.

Украинският парламент отстрани здравния министър заради недостига на ваксини срещу COVID-19

Украинският премиер каза тази седмица, че досега в страната са били доставени само 2,3 милиона дози.

От началото на пандемията Украйна е регистрирала общо 2,2 милиона случая на коронавирус. Близо 49 хиляди души са починали.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
232 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Heathervntya

2021.05.20 | 21:11

1
М­­л­а­­­д­а­­­ ­­м­о­­к­­­р­­­а­­­ ­у­­ч­­е­­­н­­и­ч­­­к­а­­­ ­­ч­у­­к­­а­ ­­ ­W­­­ ­W­­­ ­­­W­­­ ­­­.­­ ­­B­­ ­­G­­ ­­1­­ ­­7­ ­.­­­ ­­­C­­ ­L­­ ­­U­ ­B

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини