Очевидка на трагедията в Казан: Беше ужасно

  • 11 май 2021 12:37

  • 3253
  • 0
Очевидка на трагедията в Казан: Беше ужасно
© Gettyimages

"Беше ужасно", това каза свидетелка на трагедията в централния руски град Казан пред РИА Новости.

Жената, представила се като Нинел, стана очевидка на стрелбата в училището в града и разказа какво е видяла пред кореспондент на медията.

"Първо се чу гърмеж, след това изстрели и излязох на балкона. Видях много униформени и въоръжени до зъби мъже, имаше и линейки. Медици изнесоха момиченце. То  бе цялото в кръв", посочи още жената, която живее срещу сградата на образователната институция, станала сцена на жестокото престъпление.

Стрелба в Русия. Има убити деца

На мястото на трагедията пристигна и президентът на Република Татарстан Рустам Миниханов. "Днес станахме свидетели на най-голямата трагедия в историята на нашата република. Бяха убити седем деца (три момчета и четири момичета) и тяхна учителка", каза той. Лидерът на автономната републиката заяви, че ситуацията е поставена под контрол.

От Националния антитерористичен комитет (НАК) официално обявиха, че извършителят на престъплението е един. "Става дума за 19-годишния Илназ Галявиев, който бе задържан при операция на силите за сигурност", каза говорител на институцията. "Той заяви пред разследващите, че е бил бог", поясниха от НАК, цитирани  от ТАСС.

Според медийни данни тийнейджърът е бил студент в първия частен университет в Татарстан, но е прекъснал заради невзети изпити.

Във връзка с трагедията съболезнования към близките на жертвите изразиха руският президент Владимир Путин, премиерът на държаваната Михаил Мишустин, говорителят на външното министерство в Москва Мария Захарова и няколко дипломатически служби.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини