Русия е отменила чартърните си полети до България до края на май

  • 05 май 2021 14:50

  • 794
  • 11
Русия е отменила чартърните си полети до България до края на май
©

Русия отмени чартърните си полети до България до края на месец май. Това съобщиха от германската фирма концесионер на летищата в Бургас и Варна.

През март е бил последният полет със 143-ма руски туристи, пристигнали по Южното Черноморие, каза Евелина Пулева - туроператор и член на УС на Регионалната туристическа камара в Бургас. На 9 май се очаква още един полет от Русия, след това всички чартърни полети до края на месеца са отменени, заяви тя.

България влиза в списъка с неприятелските страни на Москва?

„Полетите са спрени, това е основният проблем, по-скоро не са визите, защото консулските служби от днес вече отварят, де факто, днес им е първият работен ден, защото на 1 май влезе в сила заповедта на министъра, правилата за влизане в България и Русия е част от тези правила. Така, че проблемът не е толкова в издаването на визи, колкото в отменените полети", допълни Пулева. 

Според нея причината е сложната геополитическа ситуация, в която България трябва да намери правилния вариант.

Ако не се предприемат незабавни мерки от държавата ни, е възможно да бъдат отменени чартърните програми на двете авиокомпании до края на лятото, допълва БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
794 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Вагинир

2021.05.07 | 04:22

11
ГОВОРИ ЗАДНАТА ЧАСТ НА БНА ТРРРРУУУУУТ... ДЖВЪК...СЛАВКЕ РАДВАЙ СЕ НА ПРАСЕДЕНТА СИ МАЛОУМЕН РАДЕВ,ЧЕ ИМА КОЙ ДА МЯЗА НА ТЕБ ИНАЧЕ СИ У Н И К А Л Н А...УНИКАЛНО ТЪПА,КАКТО ТЕ ЗНАЯТ ИЗ НАУЧНИТЕ СРЕДИ НА УЖКИМ ДОЛ УЖКИМ БАИР,А ТО...РУСКО ЛАЙНО...ТОЗИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТ-КОНЯ ЛАВРОВ,НА ЕВРОСЪВЕЩАНИЕ НА ВЪНШНИТЕ МИНИСТРИ,С ВИСОК ГЛАС НА ВСЕОСЛУШАНИЕ ЗАЯВЯВА НА НАШЕТО МИНИСТЪРЧЕНЦЕ:БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО,НА КОЕТО ЗА СМАЙВАНЕ НА ПРИСЪСТВАЩИТЕ ДОБЛЕСТНОТО КОМУНОЗАДУНАЙСКО МИНИСТЪРЧЕНЦЕ СМЕЛО И ГЕРОИЧНО ЗАПОЧНАЛО ДА ПЪРХА С МИГЛИЧКИ...РУМЕ МОМЕ,РУМЕ МОМЕ,ОТ ДЕН НА ДЕН ТИ НЕ МЯЗАШ НА ЧОВЕК...КАКВО ЛЕКЕ БЕШЕ,КАКЪВ ТЪПУНГЕР СТАНА...ПРАСЕДЕНТЕ,ПРАСЕДЕНТЕ,СПРИ ПОНЕ ДА ГРУХТИШ,ТА БЕЛКИМ ТЕ ИЗТРАЕМ СЪС ЗАТВОРЕНИ ОЧИКРЕМЪЛСКИЯТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД ЩЕ ВИ НАПРАВИ И ВАС ЗАДУНАЙСКИ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ С РУСКО САМОСЪЗНАНИЕ,КАТО НАС,ПЪК ПАК СИ СЕ ВОДЕТЕ МАКЕТА-МАЛАКЕТА...КРЕМЪЛСКИЯТ РЕКЕТ ВО ВРЕМЯ,ИНАЧЕ ПУТЕТО ЩЕ ОПРАЗНИ ОЩЕ ЕДНА БАНКА...КРЕМЪЛ ИМА ОСЕМ ПУТЬОВЦИ,КОЙ ОТ КОЙ ПО НАПОМПАНИ С БОТОКС,НО САМО ЕДИН ОТ ТЯХ ПРИТЕЖАВА СТО ОСЕМДЕСЕТ И ТРИ МИЛИАРДА ЕВРО.ЗАПАДНАЛЯЦИТЕ СЕ КЪСАТ ОТ ЗАВИСТ...НЯМА СТИГАНЕ ПУТЕТО ЕЕЙ...пРОСИЯ И ПРЕДИ И СЕГА СЕСЕСЕРЕ.пРОСИЯ БЕЗ КОЛОНИИТЕ,КОИТО ОГРАБВА Е КРЪГЛА НУЛА.
Вагинир

2021.05.07 | 01:33

10
пРОСИЯ И ПРЕДИ И СЕГА СЕСЕСЕРЕ.пРОСИЯ БЕЗ КОЛОНИИТЕ,КОИТО ОГРАБВА Е КРЪГЛА НУЛА.

2021.05.06 | 20:46

9
Ами ще си купим по някое хотелче ,на добра цена , и ще си ходим с приятели
Киро

2021.05.06 | 16:14

8
Без дипломна управа е така...
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.05.05 | 17:46

7
Значи черноморието ни тази година ще бъде доста хигиенично и лишено от спинозни руснаци! :)

2021.05.05 | 16:07

6
Това е в интерес на НАТО, защото до края на май няма да могат да влезнат руски шпиони в България с чартърни полети. За България по-важно е да пази е в р о Г е й с к и т е интереси, отколкото своите. Така се показва солидарност към нашите нови братя и партньори.
мишо

2021.05.05 | 15:50

5
Слънчака неможе да пере пари като няма уж туристи. А българските туристи очакват ниски цени, добро обслужване и да са вежливи в хотели и ресторанти. Да не ги псуват като не харчат много пари. Но понеже очакванията им са явно много големи и туристите ще са много оскъдни.

2021.05.05 | 15:33

4
Ако знаеше значението на думата концесия, щеше да разбереш, че Арабските Емирства и околните богати държави отдавна са разпродадени, а Руснаците гладуват, защото изнасят а не дават нищо на концесия.
Иван

2021.05.05 | 15:12

2
Германска фирма концесионер на летищата ?! Тая държава е напълно разпродадена ! Единственото дето се говори на български, напълно разпродадена !

2021.05.05 | 15:30

3
Само споко, то е консорциум, за параван, немците имат 15%.

2021.05.05 | 15:09

1
Кеф им беше на нашите набедени хотелиери,бляда не е претенциозен,пие много и палща яко квот му кажеш,както и британския пиянски туризъм по слънчака,а сега да ги видим когато трябва с качествени услуги и без да лъжат,как ще привлекат хората,та те и нашия турист изгониха с големи усилия.

Добави коментар

Водещи новини