"Трезва Русия": Да забраним чешката бира!

  • 20 април 2021 12:47

  • 549
  • 1
"Трезва Русия": Да забраним чешката бира!
© Getty (архив)

"Ние трябва да забраним вноса на бира от Чехия", това каза председателят на движението "Трезва Русия" Султан Хамзаев пред радиото "Говорит Москва".

По думите на събеседника на медията властите в страната трябва да наложат икономически санкции срещу членката на Европейския съюз във връзка с изострянето на отношенията между Москва и Прага.

"Ние трябва да изпратим ясен сигнал към управляващите и бизнеса в Чехия. Прага не може да действа безнаказано като отправя безпочвени обвинения към нашата страна и гони наши дипломати. Ние трябва да бъдем твърди и решителни и да наложим ембарго върху вноса на кехлибарната напитка от тази страна", заяви той.

Хамзаев допълни: Такава мярка би се отразила добре и върху здравословното състояние на много наши съграждани.

Да припомним, на 19 април 2021 г. правителството в Прага заяви, че зад взрива в склада за боеприпаси в югоизточното чешко населено място Врбетице през октомври 2014 г. са стоели агентите на руските разузнавателни служби Александър Петров и Руслан Боширов (или Александър Мишкин и Анатолий Чепига, както се предполага, че са истинските им имена), обвинени и за отравянето на бившия агент на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му – Юлия Скрипал през март 2018 г. в Англия.

Чехия потвърди за планирания удар срещу Емилиян Гебрев

Чешката полиция обяви Петров и Боширов за издирване.


Във връзка с разкритията Чехия изгони 20 руски дипломати. Москва отвърна с експулсиране на 18 дипломати на Прага.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
549 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.04.20 | 14:12

1
Явно сте решили да се тровите още със руски алкохол :)

Добави коментар

Водещи новини