Русия започна военно учение в Черно море

  • 14 април 2021 16:02

  • 5107
  • 2
Русия започна военно учение в Черно море
© Getty (архив)

Военноморските сили на Русия започнаха днес маневри в Черно море преди очакваното пристигане на американски бойни кораби в района, предаде Ройтерс.

В учението участват кораби от Черноморския флот на Русия, базиран в Крим, а също хеликоптери и самолети. Москва предупреждава очакваните американски кораби да стоят далеч от Крим и определя тяхното изпращане в Черно море като провокация.

Украйна провежда военно учение близо до Крим

Бившият американски министър на отбраната Марк Еспър каза в интервю за Ройтерс, че САЩ би трябвало да разположат повече войски покрай Черно море в България и Румъния, за да възпрат евентуална агресия от Русия. "Мисля, че е необходимо да продължим да се противопоставяме на Русия и да се стремим да възпираме нейното лошо поведение", заяви той.

Бивш министър призова за повече американски военни в България

"САЩ би трябвало да се опитат да уверят европейските съюзници и да подсилят НАТО, като разположат повече войски в Полша, в Балтика, ако има смисъл, и на места като Румъния и България - ако не за постоянно, то поне на ротационен принцип", каза Еспър, който сега е сътрудник в Института за международно лидерство "Маккейн" към щатския университет на Аризона.

Последвайте канала на

5107 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
123

2021.04.14 | 16:44

2
Ватенките този път ще потънат здраво в говната. Пхахахах

2021.04.14 | 16:35

1
Дръжте си краварите в краваристан и си оправете вашата демокрация !!! На протестите пред " белият дом", патрулките директно се врязваха в хората и ги мачкаха, това ли е демокрация ??? !!!!

Добави коментар

Водещи новини