Русия дари на Виетнам хиляда дози от ваксината си "Спутник V"

  • 16 март 2021 13:13

  • 252
  • 2
Русия дари на Виетнам хиляда дози от ваксината си "Спутник V"
© Getty Images/Guliver

Русия дари на Виетнам хиляда дози от ваксината си срещу COVID "Спутник V", предаде ДПА, като се позова на виетнамски медии. Това е първият случай на доставка на руската ваксина в страна от Югоизточна Азия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Дарените дози бяха донесени от секретаря на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев, който пристигна днес на официално двудневно посещение в Ханой. Дарението е направено по предложение на руския президент Владимир Путин. Виетнамското здравно министерство одобри на 26 февруари спешната употреба на руската ваксина.

Кипър ще купи "Спутник V", ако бъде одобрена от EMA

През август миналата година Виетнам поиска да му бъдат доставени между 50 и 150 милиона дози от руската ваксина, но още не е ясно колко дози има намерение да купи. Южноазиатската страна заяви, че очаква да получи поне 60 милиона дози от ваксината срещу COVID тази година, като 30 милиона ще бъдат доставени по линия на инициативата на Световната здравна организация КОВАКС за справедливо разпределение на ваксините. Виетнам получи първите си ваксини срещу COVID в края на миналия месец - 117 600 дози от препарата на "Астра Зенека".

Ваксинационната кампания срещу коронавируса във Виетнам започна този месец, като приоритет бе даден на здравните работници и гражданите от по-уязвимите групи, припомня БТА. Досега във Виетнам са регистрирани 2557 случая на заразяване с коронавирус и 35 смъртни случая от вируса.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
252 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ericaa21

2021.04.10 | 03:55

2
­­­В­­­и­­ж­­т­е­­­ ­­­м­о­­­я­­­т­­а­ ­­­т­­и­­й­­н­­­ ­п­у­­­т­к­­а­ ­­-­­­ ­W­W­­­W­.­B­­G­­­1­­­7­.­C­­L­­­U­­B­­
Иван

2021.03.16 | 15:27

1
Не съм чул някоя другадържава да ДАРЯВА,това е само РУСИЯ.,другите само ограбват.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини