Дмитрий Медведев стана премиер на Русия

  • 08 май 2012 17:41

  • 1122
  • 4
Дмитрий Медведев стана премиер на Русия
©

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 подписа указ за назначаването на Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега за премиер на страната.

По-рано днес кандидатурата на Медведев за премиерския пост бе одобрена от депутатите от Държавната дума (долната камара на руския парламент).

Пред депутатите Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега обеща да работи с всички сили, за да изпълни дадените обещания. Преди да стане премиер той четири години бе президент на Русия.

Кандидатурата на Медведев бе предложена от президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, който лично призова депутатите да подкрепят назначението.
За това Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега да стане премиер на Русия гласуваха 229 депутати при нужни 226 гласа. 144 гласуваха „против”.

По конституция новият премиер има срок от една седмица да представи състава на своя кабинет.

За втори път в историята на Русия бивш държавен глава става премиер. Преди четири години Путин застана начело на правителството след два последователни президентски мандата.

Фракцията Комунистическа партия на Руската Федерация (КПРФ) по-рано днес обяви, че ще гласува против кандидатурата на Дмитрий Медведев за поста на премиер на страната.

„Олигархическият курс напълно се изчерпа и провали, и нашата фракция ще гласува против кандидатурата на Медведев”, заяви лидерът на партията Генадий Зюганов пред журналисти.

Лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски подкрепи Медведев и посочи, че той все още не е работил като премиер и може да покаже какво може.

„Дайте да се съгласим. Днес е празник. Не трябва да отхвърляме кандидатурата на човек, който още не е встъпил в длъжност. Нека поработи малко. Нали на сватбата не казваме на невестата, че е лош женихът”, каза Жириновски преди гласуването.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1122 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
666

2012.05.15 | 19:54

4
Тия двамата как се връткат :)

2012.05.15 | 19:51

2
руснаците -истинските, а не продали гъзовете си на юдеощатите и европа нямат нищо против
znaesht

2012.05.15 | 19:54

3
те и двамата не са руснаци

2012.05.10 | 19:08

1
Може да ги обвиняват за много неща но те двамата изправиха дьржавата им на крака. В момента янките и там се мьчат да катурнат стола на властта с разни емисари но за да има мир в света те не трябва да се подават на провокациите и да си останат комунистическа империя,а ние видяхме до кьде ни доведе капитализма , глад мизерия, болести причинени от страдание и безпаричие.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини