Дипломат №1 на ЕС пристига на визита в Москва

  • 04 февруари 2021 11:38

  • 321
  • 2
Дипломат №1 на ЕС пристига на визита в Москва
© Getty images

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел пристига на тридневно работно посещение в Москва, предаде БНР. Очаква се Борел да обсъди с руските си колеги съдбата на опозиционера и критик на Кремъл Алексей Навални, който беше осъден на 2 години и 8 месеца затвор.

Жозеп Борел изрази желание да се срещне лично с Алексей Навални. Ръководителят на европейската дипломация заяви, че осъждането на опозиционера противоречи на международните ангажименти на Русия в областта на върховенството на закона и основните свободи.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призова Европейския съюз да не обвързва перспективите на отношенията си с Русия със случая „Навални“.

Митов за присъдата на Навални: В Русия се асфалтира и смазва опозиционното мислене

А говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова оцени като намеса във вътрешните работи на суверенна държава присъствието на европейски дипломати на съдебното заседание по делото срещу опозиционера. Тя напомни, че посещението на Борел в Москва е предварително планирано и намекна, че руската страна също има въпроси, свързани със спазването на човешките права в Европа.

Утре Жозеп Борел ще разговаря с руския министър на външните работи Сергей Лавров, след което двамата ще дадат пресконференция.

Последвайте канала на

Novini.bg
321 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Jessicaa20

2021.04.10 | 04:00

2
­­В­­­и­ж­т­­е­ ­­­м­­­о­­­я­­т­­­а­­ ­т­­и­­­й­н­­ ­­­п­у­т­­­к­­а­ ­­­-­ ­­­W­­W­W­­.­­­B­­­G­­­1­7­­.­­­C­­­L­U­­­B­­­
така е

2021.02.04 | 12:21

1
присъствието на европейски дипломати на червения площад спаси временно пилота на 17 г матиас рус НО САМО ВРЕМЕННО

Добави коментар

Водещи новини