Украйна въведе санкции срещу руски физически и юридически лица

  • 29 януари 2021 07:07

  • 362
  • 0
Украйна въведе санкции срещу руски физически и юридически лица
© Getty Images/Guliver

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога въведе в действие решението на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана във връзка с налагането на санкции по отношение на физически и юридически лица от Руската федерация, предаде ТАСС, като се позовава на публикуван указ на Зеленски.

В четвъртък съветът одобри предложенията, внесени от Службата за сигурност на Украйна за прилагане на персонални специални икономически и други ограничителни мерки към физически и юридически лица от Украйна.

В Русия мислят как Путин да сдаде властта?

На 22 октомври 2018 г. руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 подписа указ за налагане на икономически санкции "във връзка с неприятелски действия на Украйна" към руски лица. На основата на указа през декември 2020 г. руският премиер Михаил Мишустин одобри списък с 849 украински физически лица, на които се налагат санкции. Сред тях са председателят на Върховната рада Дмитрий Разумков, първият му заместник Руслан Стефанчук, ръководителката на делегацията на Украйна в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Елизавета Яско, депутати от президентската фракция "Слуга на народа", допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини